+31 6 83 520 465
info@isolatieinhuis.nl

Waarom Dak- of Zoldervloerisolatie?

Dak- of zoldervloerisolatie is een van de belangrijkste kostenbesparende en comfort verhogende maatregelen voor uw woning en door de CO2 vermindering ook goed voor het milieu.

De dakisolatie die wij aanbieden betreft het isoleren van schuine daken die van de binnenzijde geïsoleerd kunnen worden. Dit kan met of zonder afwerking. Wat de afwerking betreft zijn er verschillende opties. Aan u de keus. Heeft u een zolder die u niet verwarmt en die afgesloten kan worden met een luik of deur dan kunt u er ook voor kiezen de zoldervloer te isoleren. Dat is goedkoper en bespaart net zo veel energie.

Wij adviseren desgewenst een aannemer te benaderen voor het isoleren van het dak aan de buitenzijde of van een plat dak.

Een dak met weinig of geen isolatie is een van de grootste warmtelekken in huis omdat warme lucht opstijgt. U bespaart niet alleen een flink bedrag op uw energierekening, maar uw huis wordt ook een stuk behaaglijker. Dak- of zoldervloerisolatie zorgt namelijk niet alleen voor een warmer huis in de winter maar ook voor een koelere woning in de zomer.

Wat levert het op?

Door de jaarlijkse terugkerende lagere stookkosten en de subsidie die in 2024 bij twee maatregelen op de investering van toepassing is van €30 per m2 en €8 per m2 voor zoldervloerisolatie, is een terugverdientijd van 4 jaar mogelijk. Het rendement is, volgens de berekeningen van Milieu Centraal, een van de effectiefste isolatiemaatregelen en beduidend hoger dan op een spaarrekening gerealiseerd kan worden. Klik hier voor meer informatie over de subsidievoorwaarden.

Werkwijze ‘Isolatie in Huis’

Wij controleren of er al isolatie aanwezig is en of deze van voldoende kwaliteit is. De verplichting van natuurvriendelijk isoleren is meestal niet van toepassing voor isoleren aan de binnenzijde en wordt hier daarom verder niet besproken. Voor woningen gebouwd voor 1992 is de isolatie meestal niet aanwezig of van onvoldoende dikte ongeveer 3 tot 5 cm waardoor veel warmte verloren gaat.

Isolatie in Huis werkt alleen met hoogwaardige isolatiematerialen, met 10 jaar garantie op alle product eigenschappen die hun waarde bewezen hebben. Met deze isolatieproducten zoals PIF-isolatiefolie, PIR platen met de door u gewenst afwerking en Easycell, kan de door de overheid geëiste isolatiewaarde voor daken en zoldervloeren (minimale Rc-waarde 3,5) makkelijk gerealiseerd kan worden. Klik hier voor meer informatie over deze producten.

Uw voordeel:

– Een woning met meer comfort
– Lagere stookkosten
– Subsidie 30% tot 50% van de investering
– Korte terugverdientijd van ongeveer 4 jaar mogelijk
– Verbetering van uw energielabel
– 10 jaar garantie op de geleverde producten

Als uw interesse gewekt is in de voordelen voor uw woning klik dan hier voor het aanvragen van een vrijblijvend en gratis advies