+31 6 83 520 465
info@isolatieinhuis.nl

Waarom spouwmuurisolatie?

Waarom spouwmuurisolatie?
Met een geïsoleerde spouwmuur met EPS parels voelt de woning prettiger aan. De isolatielaag houdt koude lucht en vocht uit de spouw tegen. De muren geven minder kou af, de warmte blijft beter hangen en is beter verdeeld over de ruimte. Een comfortabel huis met lagere stookkosten en ook nog beter voor het milieu daar doe je het voor! Omdat de woning minder warmte verliest, hoeft de verwarmingsinstallatie minder hard te werken en gaat het gasverbruik omlaag. Ook prettig voor het milieu want er wordt ook nog eens flink bespaart op CO2 uitstoot.

Wat levert het op?

Spouwmuurisolatie is de goedkoopste en makkelijkste manier om de buitenmuren te isoleren. Door de jaarlijkse terugkerende lagere stookkosten en de subsidie die in 2024 bij twee maatregelen op de investering van toepassing is van €8 per m2 is een korte terugverdientijd van 3 jaar mogelijk. Het rendement is, volgens de berekeningen van Milieu Centraal, een van de effectiefste isolatiemaatregelen en beduidend hoger dan op een spaarrekening gerealiseerd kan worden.

Mocht Natuurvriendelijk Isoleren van toepassing zijn dan zijn er extra kosten in de orde van grootte van €300 tot €700 afhankelijk van de situatie. Omdat de jaarlijkse energiebesparing van spouwisolatie erg hoog is, blijft dit een zeer effectieve oplossing. Klik hier voor meer informatie over Natuurvriendelijk isoleren

De werkwijze van ‘Isolatie in Huis’
De spouw is een ruimte van 4 tot 6 cm tussen 2 muren. Wij checken de of uw woning een spouw heeft en controleren of het metselwerk van de gevels in voldoende staat verkeerd en of Natuurvriendelijk Isoleren van toepassing is. Met een camera kijken we in de spouw. Zo kunnen we zien of er geen puin in zit dat verwijderd moet worden om koudebruggen te voorkomen. Ook controleren we of er ventilatie naar de kruipruimte aanwezig is en of er borstels op de scheidslijn met de buren nodig zijn. Soms zit er al isolatiemateriaal in de spouw, maar is de kwaliteit onvoldoende. In dat geval kunnen we de spouw eventueel bijvullen als deze breed genoeg is.

Bij een erg slechte staat van het bestaande isolatiemateriaal kunnen wij dit soms verwijderen en de spouw vullen met de EPS HR++ parels tegen extra kosten. Omdat de jaarlijkse energiebesparing van spouwisolatie erg hoog is, is dit vaak nog steeds een effectieve oplossing.

De kwaliteit van ‘Isolatie in Huis’
Wij maken alleen gebruik van de betere isolatieproducten. Voor de spouwmuur adviseren wij EPS parels HR++ een goedgekeurd kwaliteitsproduct dat zijn waarde bewezen heeft en waarmee de door de overheid geëiste isolatiewaarde voor de spouwmuren (minimale Rc-waarde 1,1) makkelijk gerealiseerd kan worden. Door de kleine afmeting kunnen ze ook goed in de smallere delen van de spouw worden aangebracht. Klik hier voor meer informatie over de EPS isolatie parels HR++.

Wij spuiten het isolatiemateriaal vanaf de buitenkant in de gevel. Geen rommel in huis dus! Gaten boren, spouw vullen en weer dichtmaken. Wij boren gaten in de voegen aan de buitenkant van de gevel. Afhankelijk van het metselwerk komen de gaten op ongeveer 75 cm afstand van elkaar, steeds op een plek waar een liggende en een staande voeg elkaar kruisen. Via die gaten blazen wij het isolatiemateriaal de spouw in. Daarna stoppen wij de gaten weer netjes dicht met specie van dezelfde kleur. Daar zie je achteraf na genoeg niks meer van en onderhoud is niet nodig. Er komt geen vocht van buiten door de volledig met isolatiemateriaal gevulde spouw en ventilatie van de spouw is ook niet nodig als het metselwerk in goede staat is en niet vorstgevoelig.

Uw voordelen:

  • Een woning met meer comfort
  • Lagere stookkosten
  • Subsidie tot ongeveer 30% van de investering
  • Korte terugverdientijd mogelijk van 3 jaar
  • Een verbetering van uw energielabel
  • 10 jaar garantie op het geleverde product

Als uw interesse gewekt is in de voordelen van spouwmuurisolatie voor uw woning klik dan hier voor het aanvragen van een gratis en vrijblijvend advies.

Milieu instanties raden aan ook de Vloer te isoleren als dat nog niet is gedaan omdat dit ook een comfort verhogende en zeer rendabele investering is. Klik hier voor meer informatie.