+31 6 83 520 465
info@isolatieinhuis.nl

Waarom bodemisolatie?

Waarom Bodemisolatie?
Is de kruipruimte lager dan 35 cm dan kunt u ervoor kiezen om de bodem van de kruipruimte te isoleren met EPS parels. Alhoewel de voordelen iets kleiner zijn dan bij isolatie aan de onderkant van de vloer is ook bij deze vorm van isolatie een goed resultaat mogelijk. Met een geïsoleerde kruipruimte voelt de woning prettiger aan. De isolatielaag houdt koude lucht en vocht uit de bodem tegen en de warmte in huis blijft langer hangen. Omdat de woning minder warmte verliest gaat het energieverbruik omlaag en bespaart u op de energierekening.

Wat levert het op?
Bodemisolatie met EPS-parels is een goedkope en makkelijke manier om de bodem van de kruipruimte te isoleren en het comfort van uw woning te verhogen. Door de jaarlijkse terugkerende lagere stookkosten en de subsidie die in 2024 bij twee maatregelen op de investering van toepassing is van €6 per m2, is een terugverdientijd van 7 jaar mogelijk. Het rendement is, volgens berekeningen van Milieu Centraal, ook bij deze oplossing beduidend hoger dan op een spaarrekening gerealiseerd kan worden. Klik hier voor meer informatie over de subsidievoorwaarden.

Werkwijze ‘Isolatie in Huis’
Wij controleren of de hoogte van de kruipruimte voldoende is (dient minimaal 35 cm te zijn) en of de te isoleren vakken voldoende toegankelijk zijn. Wij adviseren bodemisolatie met EPS parels HR++. een goedgekeurd kwaliteitsproduct dat zijn waarde bewezen heeft. Deze EPS parels hebben een zeer goede isolatiewaarde waarmee de door de overheid geëiste isolatiewaarde (minimale Rd waarde 3,5) gemakkelijk gehaald kan worden. Verder zijn ze zeer goed bestand tegen vocht en erg duurzaam.

De isolatieparels worden met een inblaasmachine op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Afhankelijk van de te bereiken isolatiewaarde wordt er gevarieerd in de dikte van de isolatielaag meestal ongeveer 20cm dik.

Uw voordeel:
– Een woning met meer comfort
– Lagere stookkosten
– Subsidie van 20 tot 25% van de investering
– Korte terugverdientijd van ongeveer 7 jaar mogelijk
– Verbetering van uw energielabel
– 10 jaar garantie op de geleverde producten

Als uw interesse gewekt is in de voordelen van bodemisolatie voor uw woning klik dan hier voor het aanvragen van een vrijblijvend en gratis advies.

Wij willen u er wel op wijzen dat, wanneer er groot onderhoud moet worden gepleegd in de kruipruimte, de kans bestaat dat de parels er gedeeltelijk uitgezogen moeten worden. De ervaring leert dat dit in de praktijk bij dergelijke ondiepe kruipruimtes overigens weinig voorkomt.