+31 6 83 520 465
info@isolatieinhuis.nl

Waarom vloerisolatie?

Met een geïsoleerde vloer, met Tonzon of PIF isolatiefolie, voelt de woning prettiger aan. De isolatielaag houdt koude lucht en vocht uit de kruipruimte tegen en de warmte in huis blijft langer hangen. Een comfortabel huis met lagere stookkosten en ook nog beter voor het milieu daar doe je het voor! Omdat de woning minder warmte verliest, hoeft de verwarmingsinstallatie minder hard te werken en gaat het energieverbruik omlaag. Ook prettig voor het milieu want er
wordt ook nog eens flink bespaart op CO2 uitstoot.

Wat levert het op?

Door de jaarlijkse terugkerende lagere stookkosten en de subsidie die in 2024 bij twee maatregelen op de investering van toepassing is van €11 per m2, is een terugverdientijd van ongeveer 7 jaar mogelijk. Het rendement is, volgens berekeningen van Milieu Centraal, beduidend hoger dan op een spaarrekening gerealiseerd kan worden. Klik hier voor meer informatie over de subsidievoorwaarden.

De werkwijze van ‘Isolatie in Huis’
Wij inventariseren de staat van uw kruipruimte. Zo bekijken wij of alle te isoleren vakken goed toegankelijk en puinvrij zijn, of er eventueel sprake is van wateroverlast en of er voldoende ventilatie aanwezig is. Verder controleren we of de onderkant van de vloer in goede staat verkeerd en controleren we op mogelijke lekkages van aanwezige leidingen. Ook als er al isolatie aanwezig is, dan is de kans groot dat de isolatiewaarde sterk verbeterd kan worden. Bij 5 tot 7 centimeter is de isolatie matig en kan er nog een flinke laag bij. Verder adviseren wij een folie op de bodem van de kruipruimte te laten plaatsen waardoor het isolatiemateriaal droog blijft en langer meegaat en vochtproblemen worden voorkomen.

Is de kruipruimte erg ondiep (maximaal 35cm diep) dan kan bodemisolatie voor u de beste oplossing zijn.

Kruipruimte renovatie/ houtworm bestrijding
Als het leidingwerk in slechte staat verkeerd, materiaal doorhangt en verroest is of zelfs lekt is het nodig eerst het leidingwerk up-to-date brengen voordat geïsoleerd kan worden. Als er bij de inspectie houtworm wordt geconstateerd in uw houten vloer is het aan te bevelen dit eerst te bestrijden. Indien gewenst kunnen wij deze werkzaamheden voor u verzorgen. U kunt ervan op aan dat wij u een eerlijk advies geven.

De kwaliteit van ‘Isolatie in Huis’
Wij maken alleen gebruik van de betere isolatieproducten zoals PIF isolatiefolie en Tonzon, allebei goedgekeurde kwaliteitsproducten die hun waarde bewezen hebben en waarmee de door de overheid geëiste isolatiewaarde voor vloeren (minimale Rc-waarde 3,5) makkelijk gerealiseerd kan worden. In combinatie met onze dampremmende bodemfolie wordt, het meest duurzame resultaat bereikt. Bekijk hier de producten die wij hiervoor gebruiken.

Wij zorgen ervoor dat bij het aanbrengen het isolatiemateriaal goed aansluit, dat er geen kieren tussen het materiaal zitten, dat lastige stukjes niet worden overgeslagen en dat ook de ingang van de kruipruimte wordt geïsoleerd. Wij controleren of de ventilatiegaten van de kruipruimte aanwezig en open zijn en indien geadviseerd en overeengekomen brengen wij aanvullende ventilatiegaten aan.

Uw voordeel:
– Een woning met meer comfort
– Lagere stookkosten
– Subsidie van 25% tot 30% van de investering
– Korte terugverdientijd mogelijk van ongeveer 7 jaar
– Verbetering energielabel
– 10 jaar garantie op de geleverde producten

Als uw interesse gewekt is in de voordelen van vloerisolatie voor uw woning klik dan hier voor het aanvragen van een vrijblijvend en gratis advies.

Milieu instanties raden aan ook de Spouwmuur te isoleren als dat nog niet is gedaan omdat dit ook een comfort verhogende en zeer rendabele ingreep is. Klik hier voor meer informatie over spouwmuurisolatie.

Ventilatie eisen
Ventilatie in de kruipruimte is heel belangrijk. Zonder ventilatie kan radongas ophopen in de kruipruimte en kunnen vochtproblemen ontstaan, zowel bij een betonnen als bij een houten vloer. Het isolatiemateriaal mag de ventilatiegaten niet blokkeren. Onder een houten vloer moet er per vierkante meter 4 cm2 aan ventilatieopeningen (roosters) zijn in de buitenmuren. Ze moeten verdeeld zijn over 2 buitenmuren die tegenover elkaar liggen.
Onder een betonnen vloer moet er 1 cm2 ventilatieopening per m2 vloeroppervlak zijn. De ventilatieopeningen moeten verdeeld zijn over 2 buitenmuren die tegenover elkaar liggen. Is in de kruipruimte een gasleiding zonder mantelbuis aanwezig dan moet ook 4 cm2 per vierkante meter vloer aanwezig zijn.