+31 6 83 520 465
info@isolatieinhuis.nl

Onze producten

Op deze pagina staan isolatieproducten die aantoonbaar voldoen aan de eisen die gesteld worden in de betreffende beoordelingsrichtlijn (BRL) en zijn daarmee geschikt voor de beoogde toepassing, zoals geadviseerd door kennisinstituut Insula.

Tonzon

Innovatief isolatiemateriaal, volledig opvouwbaar! In 1980 heeft het Nederlandse bedrijf TONZON een revolutionaire isolatiemethode ontwikkeld. Je kunt ook zeggen: het bedrijf heeft de thermosfles flexibel gemaakt. Met deze techniek kan je met minder ruimteverlies meer isolatiewaarde bereiken. Bestaande vloeren worden met TONZON Thermoskussens warmer dan nieuwbouwvloeren. Bestaande zolders blijven in de zomer koeler dan in een standaard nieuwbouwhuis. Met een voorzetwand met Thermosheets tegen een koude buitenmuur krijg je met minder ruimteverlies een warmere binnenwand. Als je in een dak of onder de vloer genoeg ruimte hebt, dan kun je de warmtestroom vrijwel blokkeren. Het TONZON isolatiesysteem is het eerste systeem waarbij geen lucht meer wordt verkocht(en getransporteerd!). Alle TONZON materialen zijn volledig opvouwbaar.

Waarom isoleren Tonzon thermokussens effectiever?
TONZON Thermoskussens isoleren op een effectievere manier dan andere vloerisolaties zoals wol, pur-schuim en EPS (polystyreen) die de warmte permanent naar onderen uitstralen. Thermoskussens blokkeren deze uitstraling. De enige manier waarop de warmte door de kussens heen kan dringen, is via geleiding door de lucht. Omdat de warmte van boven komt, ontstaat in de kussens een thermische gelaagdheid zoals in een boiler, bovenin is het warm en naar onder toe wordt het langzaam kouder. De warmte wordt daardoor maar moeilijk overgebracht op de onderkant van de Thermoskussens. Die onderkant op zijn beurt draagt de warmte maar heel moeilijk over op de luchtlaag onder de kussens. Omdat de kussens zijn afgesloten kan kruipruimteventilatie de thermische gelaagdheid in de kussens niet verstoren. Wanneer ’s avonds de thermostaat wordt teruggedraaid, komt de warmte uit de kussen weer terug in de vloer. Vloeren met TONZON isolatie warmen daardoor sneller op, worden warmer en koelen veel langzamer af.

Wat zijn uw voordelen?
Door de andere techniek is de comfortverbetering en de energiebesparing groter dan bij andere vloerisolaties. De techniek bestaat al sinds 1980 en heeft bewezen over een zeer lange levensduur te beschikken. De uitvoering geschiedt via een netwerk van vertrouwde installateurs. U kunt kosteloos via de fabrikant een vrijblijvende offerte opvragen. IJzersterke garantie. Materiaal heeft minimaal 10 jaar fabrieksgarantie en de installateur garandeert de bevestiging ook voor minimaal 10 jaar. Wanneer de vertrouwde installateur onverhoopt niet meer bereikbaar zou zijn, dan neemt de fabrikant de garantie op de montage over. Dat is het voordeel van een keten waarin de bedrijven elkaar kunnen vertrouwen.

Ook voor woningen met al geïsoleerde vloeren?
Het opmerkelijke effect van de Thermoskussens wordt ook gemerkt in nieuwe woningen waarvan de vloer bij de bouw al is geïsoleerd met EPS (polystyreen ook wel ‘piepschuim’ genoemd). Vaak is men ondanks de bestaande isolatie nog niet tevreden met het wooncomfort. Soms is de woning in een echt strenge winter moeilijk te verwarmen. Omdat TONZON de uitstraling van de onderkant van de vloer wegneemt, stopt de afkoeling. Men komt beneden in een warmer huis en de woning is snel opgewarmd. Mensen met vloerverwarming merken op: “de vloer wordt nu warm op plekken waar deze voorheen helemaal niet warm werd”. Deze reactie komt van een mevrouw uit een nieuw huis met EPS vloerisolatie Rc=3,5. Vaak krijgen mensen met vloerverwarming het advies om de verwarming gewoon aan te laten, dag en nacht. Met TONZON vloerisolatie kan de
vloerverwarming eindelijk goed geregeld worden. Een reactie “’s avonds om 9 uur zet ik de verwarming terug, de vloer blijft warm tot ik naar bed ga en is de volgende ochtend in een mum van tijd weer opgewarmd.

PIF Isolatiefolie (Power Insulation Foil)


PIF isolatie is een zeer veelzijdig isolatie materiaal met een hoge Rc waarde. Het is toe te passen als isolatie onder de vloer of tegen het dak. De combinatie van stilstaande lucht in luchtkamers met een aluminium coating over meerdere dunne lagen zorgt voor een zeer goede weerkaatsing van de warmte, de zogenaamde thermische reflectie. De warmte wordt niet geabsorbeerd maar gereflecteerd in tegenstelling tot veel andere isolatieproducten. Hierdoor wordt met een geringe dikte een hoge isolatiewaarde behaald. Doordat PIF isolatie vochtwerend is wordt de vloer ook beschermd tegen vocht. Het is licht, flexibel en gemakkelijk aan te brengen zonder beschermende maatregelen. De PIF isolatie die wij verwerken is circa 80mm dik met een Rd waarde van 4,16.

EPS parels HR++


EPS of geëxpandeerd polystyreen is beter bekend als piepschuim. Iedere kubieke meter EPS bevat ongeveer tien miljoen bolletjes of parels. Elke parel telt ongeveer 3.000 gesloten cellen die met lucht gevuld zijn. EPS bestaat qua volume dus slechts voor ongeveer 2% uit polystyreen en voor 98% uit lucht. Stilstaande

lucht is de beste thermische isolator, dus dat maakt EPS een uitstekend isolatiemateriaal. EPS parels worden daarom steeds vaker gebruikt voor het (na-)isoleren van spouwmuren en het isoleren van de bodem van de kruipruimte. Ze zijn zeer milieuvriendelijk en niet schadelijk voor de gezondheid. De kleine bolletjes worden, samen met een bindmiddel, tussen de spouwmuur geblazen via kleine openingen in de muur. EPS parels nemen geen vocht op en ze zijn bestand tegen schimmels en bacteriën waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor de bodemisolatie van de kruipruimte.

EPS parels zijn duurzaam, chloor- en cfk-vrij geproduceerd en hebben hierdoor geen negatief effect op de kwaliteit van het grondwater. Wanneer EPS isolatie parels in een vochtige kruipruimte worden gebruikt zal de relatieve vochtigheid van de kruipruimte dalen. Het condenspunt wordt verlegd van de onderkant van de begane grondvloer naar onder de parels. Bij veel water in de kruipruimte zullen de EPS isolatie parels gaan drijven maar de isolerende werking zal blijven. De kruipruimte wordt minder vochtig en hierdoor zal het hout in de kruipruimte niet meer gaan rotten en leidingwerk niet meer roesten. U voelt direct resultaat omdat de bodem minder koud en vochtig aanvoelt.

Easycell

Met Easycell kunt u het comfort van uw woning flink verbeteren en substantieel besparen op de energierekening. Met Easycell bent u verzekerd van goede warmte- of geluidsisolatie van uw zoldervloer of plafond. Easycell isoleert niet alleen goed het is ook brandwerend en het is duurzaam. Een holle ruimte van een plafond gevuld met Easycell® van 20cm dik geeft een geluidsisolatie- waarde van ca. 7 tot 11 dB. Easycell is isolatiemateriaal van zeer hoge kwaliteit. Het bestaat uit losse, wollige vlokken van cellulose met lange vezels. Het isolatiemateriaal kan in vloeren, muren en plafonds worden ingeblazen. Dit kan worden gedaan voor warmte isolatie en het dempen van geluid, zoals muziek. Warmte binnen houden en geluid buiten houden: dat is wat Easycell erg goed doet.