+31 6 83 520 465
info@isolatieinhuis.nl

Ophogen Kruipruimte

Waarom kruipruimte ophogen?

Isolatie in Huis is expert in het isoleren van uw vloer en het beoordelen van de staat van uw kruipruimte. Bij opname van de isolatie-opdrachten constateren wij vaak dat de grond onder het huis zo erg verzakt is dat alleen het plaatsen van een bodemfolie niet afdoende meer is omdat in de loop van tijd de volgende problemen zijn ontstaan:

 • Verzakte en zelfs gebroken rioleringen
 • Hout en betonrot
 • Kromme houten vloeren
 • Muffe lucht uit de kruipruimte(stankoverlast)
 • Doorhangende of lekkende waterleidingen

Wij adviseren dan eerlijk welke problemen eventueel beter eerst aangepakt kunnen worden voordat tot vloerisolatie of het ophogen van de kruipruimte wordt overgegaan. Klik hier voor meer informatie over vloerisolatie en kruipruimte renovatie.

Ophogen kruipruimte

Door de sterk verzakte grond komt het uiteraard vaak voor dat het grondpeil lager is dan het waterpeil waardoor er altijd water in de kruipruimte staat. Wij zien dat dit vaak tot de volgende problemen leidt:

 • Beschimmelde en rotte kruipluiken
 • Optrekkend vocht
 • Schimmelvorming in huis (vaak onder op de muren en bij plinten)
 • Funderingen die blootliggen
 • Ontstaan van toegangen voor ongedierte zoals ratten en muizen
 • Aanwezigheid van veel muggen en daardoor veel spinnen
 • Te hoge luchtvochtigheid in huis
 • Verzakkingen van straat en tuin langs het huis (sinkholes)

In dat geval is het verstandig de kruipruimte eerst op te hogen met zand of schelpen of een ander gewenst materiaal om deze problemen op te lossen voordat eventueel tot vloerisolatie wordt overgegaan.

In de meeste gevallen krijgen we opdracht voor het ophogen van de kruipruimte met zand omdat dit een goedkope en milieuvriendelijke oplossing is met een prima isolerende werking. Andere materialen die wij kunnen leveren voor het ophogen van een kruipruimte zijn bijvoorbeeld schelpen. Schelpen hebben ook een isolerende en ventilerende werking door de droge lucht die in de kruipruimte ontstaat boven de schelpen. Uiteraard moet er wel voldoende opgehoogd worden. Wij adviseren ongeveer 30 centimeter boven het grondwaterpeil. De schelpen zijn een duurzaam product en hebben een levenslange werking.

Neem contact op met ons bedrijf voor het bespreken van de mogelijkheden en het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

Ophogen andere plekken

Indien gewenst kunnen we zand ook naar andere moeilijk toegankelijke plekken blazen. Te denken valt bijvoorbeeld aan tuinen zonder achterom of met kostbare beplanting of het dempen van zwembaden. De kans op schade aan uw tuin wordt hierdoor tot een minimum beperkt. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en een vrijblijvende offerte voor uw project.

Werkwijze Isolatie in Huis

We werken met een gesloten bulkwagen gevuld met zand of een ander toepasselijk materiaal zoals bijvoorbeeld schelpen. Vervolgens wordt via aangesloten slangen, door middel van luchtdruk het gekozen materiaal naar de kruipruimte of een andere overeengekomen plek geblazen. De uitvoering is een stuk effici├źnter in vergelijking met zandstorten en het dan verplaatsen van het materiaal naar deze moeilijk toegankelijke plekken en de overlast wordt hierdoor zoveel mogelijk beperkt.