+31 6 83 520 465
info@isolatieinhuis.nl

Het impregneren van muren en gevels

Door het aanbrengen van een impregneermiddel op de buitenmuur van uw woning wordt de muur waterafstotend waardoor vocht en vuil minder kans krijgen om in de muur te trekken. Een geïmpregneerde muur blijft dus langer schoon en droog, waardoor de levensduur van uw gevel wordt verlengd. Een schoongespoten en geïmpregneerde muur gaat er ook nog eens een stuk beter uitzien.

Impregneren is mogelijk bij muren van baksteen, kalkzandsteen, beton, betonsteen, gasbeton en natuursteen. Het impregneermiddel wordt met behulp van een spuit of kwast aangebracht op de buitenmuur. Het middel dringt dan door tot in de poriën van de muur en vormt zo een waterafstotende laag. Heeft u een gevel van geglazuurde stenen of heeft u een muur die geschilderd is? Dan kan er niet geïmpregneerd worden. De werkzame periode van de behandeling is ongeveer 10 jaar.

Wat levert het op

Geïmpregneerde muren hebben de volgende voordelen:

  • Bescherming tegen doorslaand vocht en schimmel
  • Muren worden water afstotend dit verbetert de isolerende werking
  • Minder kans op vorstschade
  • Daardoor kostenbesparingen op lange termijn
  • Een langere levensduur van uw muur
  • Een schone en vuilvrije muur

Werkwijze ‘Isolatie in Huis’

Wij inspecteren de muren op geschiktheid en of gevelreiniging nodig is. We controleren of het voegwerk in goede staat is en of er geen scheuren in de muur zitten.

Afhankelijk van de staat van de muur reinigen we eerst de muur met behulp van een hogedrukreiniger waardoor groene aanslag, vet, schimmels en andere vervuiling van de te impregneren muur wordt verwijderd. We repareren eventuele scheuren.

Belangrijk is dat er geen neerslag verwacht wordt tijdens de werkzaamheden. Het impregneermiddel heeft namelijk tijd nodig om in te trekken en te drogen.
Ramen en kozijnen plakken we af om het lakwerk te beschermen. Afhankelijk van de ondergrond kiezen we het juiste impregneermiddel. Over het algemeen werken we met een impregneervloeistof die van boven naar beneden wordt aangebracht.

Als uw interesse gewekt is in de voordelen voor uw woning klik dan hier voor het aanvragen van een vrijblijvend en gratis advies.